Kategorier
Erfaringer/praksis

Refleksjonsnotat om bloggen

Blogging uten erfaring

Dette faget fikk en bråere start enn det jeg ellers har vært vant til under min studietid ved høyskolen Kristiania. Ettersom vi gikk rett i bloggskriving var det ingenting å vente på, og fordi det ble stilt tidsfrist for hvert innlegg var dette også noe man ikke kunne sluntre unna med.
For meg, som har svært liten erfaring med å blogge, var dette først og fremst en test ved at man må kaste seg i det. Dette var jeg smertelig klar over, men det ble likevel brukt lang tid på å sette opp blogg og før hvert innlegg ble publisert. Etter hvert som man ble vant til å legge ut blogginnlegg og man ble tryggere, ble det mye artigere å blogge, og det som i starten var en «frykt» for å ikke levere i tide, ble til en motivasjon til å lære mer om faget.

Et spennende kurs

Litt om faget: fra første semester så jeg meg ut digital markedsføring som valgfag, og det har foreløpig innfridd forventningene. Forelesningene har vært interessante, spennende og litt skremmende for hva som venter oss i fremtiden. Foreleser Arne Krokan er en dyktig formidler og han er flink til å involvere klassen og skape engasjement, til tross for lange forelesningsdager.
I tillegg ble det supplert med gjesteforeleser Stig Martin Fiskå, som var veldig spennende og gav en liten pekepinn og oversikt for hvordan de store firmaene jobber.

Temaer som fanger oppmerksomheten

Å skrive blogginnlegg om ulike tema har gjort at man aktivt har lært underveis i prosessen, og det at vi måtte skrive blogginnlegg om Blockchain, før forelesningen om temaet, gjorde at jeg skjønte mer under forelesningen.
Fremtiden kommer til å inneholde kunstig intelligens, plattformer og nye forretningsmodeller, og det er viktig å akseptere dette, selv om det kan virke litt skremmende.

Det var mange temaer som var spennende og lærerike i dette kurset. Blant disse ble jeg interessert i å lese mer om filterboble og ekkokammer og hvordan disse påvirker hvordan vi får informasjon på nettet. I dette blogginnlegget dro jeg sammenligning til hvordan media oppførte seg som «gatekeepers» før i tiden, ved å bestemme hva som skulle komme på trykk.
Et annet tema som fanget oppmerksomheten min var blockchain. Dette var et nytt begrep for meg, og et relativt komplisert. Dette var et tema jeg følte jeg kunne ha skrevet mye mer om, men kompetansen og tiden strakk rett og slett ikke til.

Alt i alt var dette et spennende kurs, som jeg følte jeg lærte mye av. Det var også en fin måte å eksponere seg selv om nett, ved å blogge og å dele disse innleggene på sosiale medier, og da primært LinkedIn.

3 svar til “Refleksjonsnotat om bloggen”

Så spennende å lese om din opplevelse av denne første delen av faget! Det virker som du synes det har vært både spennende og lærerikt.

Masse lykke til i neste modul 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *